Beograd, 18.3.2016.

Održana predavanja za studente povodom Svetske nedelje novcaU okviru Svetske nedelje novca, koja se tradicionalno obeležava svake godine u martu, Agencija za osiguranje depozita je 16. i 17. marta 2016. godine organizovala predavanja za studente Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Tokom četiri predavanja, studentima su predstavljene osnove sistema osiguranja depozita, kao i mandat Agencije za osiguranje depozita, odnosno njena uloga u očuvanju finansijske stabilnosti u zemlji. Studenti su pokazali posebno zanimanje za način finansiranja sistema osiguranja depozita i sâm postupak isplate osiguranih depozita u slučaju stečaja/ likvidacije banke. Predstavnica Studentskog parlamenta Subotica Vanja Stankić istakla je da su studenti veoma zahvalni što su imali priliku da upotpune svoje znanje jer su to teme kojima će moći da se bave nakon završenog fakulteta.

Svetska nedelja novca obeležava se u cilju edukacije dece i mladih o novcu, štednji, zarađivanju, zapošljavanju i preduzetništvu. U programima unapređenja finansijske pismenosti učestvuju škole, univerziteti, državni organi, finansijske institucije, građansko društvo u celini i omladina.