Др Владимир Медан нови председник Одбора директора Агенције за осигурање депозитаvest2023-03-22
22.03.2023

Др Владимир Медан именован је за председника Одбора директора Агенције за осигурање депозита, одлуком Управног одбора Агенције која се примењује од 18. марта 2023. године.

Током каријере Владимир Медан је реализовао значајна достигнућа у секторима банкарства, осигурања и финансија.

Од 2018. до 2021. године обављао је функцију председника Извршног одбора Комерцијалне банке а.д. Београд и руководио њеним успешним реструктурирањем и продајом уз максималну профитабилност чиме је остварена максимална добит за акционаре.

Од 2015. до 2018. године, као члан Управног одбора и члан Одбора директора Агенције за осигурање депозита, био је надлежан за осигурање депозита и заштиту инвеститора као њене основне делатности.

Основао je и као генерални директор (CEO) руководио осигуравајућим друштвом Баслер осигурање од 2007. до 2014. године. Претходно је обављао функцију генералног директора (CEO) Новосадске банке а.д. Нови Сад, а потом и Ерсте банке а.д. Нови Сад.

Запажене резултате др Медан је остварио и у академском раду као професор на предметима Банкарство и Банкарско пословање у Београдској банкарској академији.

Избором др Медана за председника Одбора директора Агенција ће наставити да унапређује систем осигурања депозита и остале делатности из своје надлежности, као и сарадњу са релеватним институцијама, банкарским и финансијским сектором у циљу очувања стабилности финансијског система.

Агенција се захваљује Небојши Анђелковићу на успешном вођењу Агенције у претходном периоду и значајним резултатима оствареним у свим областима пословања.Агенција за осигурање депозита
Кнеза Михаила 2
11000 Београд


Copyright (©) 2023 Агенција за осигурање депозита. Сва права задржана.