Председник Одбора директора Агенције на годишњем скупу Европског форума осигуравача депозитаvest2024-06-10
10.06.2024

Др Владимир Медан, председник Одбора директора, представљао је Агенцију на годишњој седници Скупштине Европског форума осигуравача депозита и пратећој међународној конференцији, које су одржане од 28. маја до 1. јуна у Ници (Француска).

На седници Скупштине EFDI усвојени су извештаји органа и радних тела, финансијски извештај за прошлу, као и финансијски план за наредну годину. Изабран је нови члан Одбора EFDI као највишег административног органа и представљен нови генерални секретар удружења.

Међународна конференција била је посвећена новим изазовима за финансијску стабилност и спремности осигуравача депозита за те изазове, а било је речи и о реформи законодавног оквира Европске уније за управљање кризама и осигурање депозита.

Европски форум осигуравача депозита је непрофитно међународно струковно удружење које окупља 70 институција чланица надлежних за осигурање депозита, односно заштиту инвеститора, из 49 европскih земаљa. Агенција за осигурање депозита је пуноправни члан EFDI од 2004. године.Агенција за осигурање депозита
Кнеза Михаила 2
11000 Београд


Copyright (©) 2024 Агенција за осигурање депозита. Сва права задржана.